Minder reclames met een VPN

VPN is een prima manier om ongewenste reclame te voorkomen. En dan vooral reclame die is gebaseerd op de websites die je net hebt bezocht.

Je herkent het misschien wel: zittend op de bank, online met je tablet. Even kijken 'wat er in de wereld is gebeurd'.

 

reclames vermijden met VPN

  

Na een tijdje besluit je nog even de weersvoorspelling voor je vakantieplek te bekijken. Oh, 30 graden! Nog gauw even wat luchtige kleding kopen. Genoeg aanbod online. Een aantal bermuda's doe je alvast in het winkelmandje zodat je dadelijk sneller kunt kiezen welke je gaat bestellen. 

reclames vermijden met VPN

  

Maar na de nodige kledingstukken gezien te hebben, heb je er even genoeg van en browst weer verder door de nieuwssites. En terwijl je door het dagblad bladert word je verrast door een foto van exact dezelfde bermuda als die je even daarvoor hebt bekeken. En niet alleen dezelfde bermuda, maar zelfs van dezelfde winkel.

reclames vermijden met VPN

 

Dat je reclames ziet, is voor veel mensen een gegeven. Je hoeft je er in de meeste gevallen ook niet door aangesproken te voelen, zo algemeen als de reclames zijn. Maar deze advertentie van de bermuda voelt als alsof iemand over je schouder meekijkt terwijl je online bent en een op jouw situatie gepersonaliseerde advertentie laat zien. En dat is precies wat er gebeurt, met dank aan de 'analytische cookies' die je vaak accepteert als je een website opent.

Een VPN kan hier erg handig zijn. Door het aanzetten van de VPN, maak je verbinding met een andere server. Simpel gezegd ben je dan tijdelijk niet meer bekend als die persoon uit plaats X die op de site van kledingbedrijf Y keek naar de grijze bermuda van merk Z. 

Wil je weten hoe je een VPN installeert? Kijk dan even naar deze uitleg.